Chronische nierschade preview

Mede mogelijk gemaakt door
AstraZeneca

Chronische nierschade preview

Auteur(s): 
dr. A.Y. Adema, internist-nefroloog, Medisch Centrum Leeuwarden
drs. J.A. van Soest, huisarts, kaderarts hart- en vaatziekten en diabetes, Huisartsenmaatschap Medisch Centrum Nijverdal

Datum:               mei 2022

Materialen

Vraag uw materialen hier aan

Powerpoint-presentatie

Preview publicatie

 

Chronische nierschade komt in Nederland bij ruim 12% van de bevolking voor.1 Nierschade kan veel verschillende oorzaken hebben. Symptomen ontstaan vaak pas als de nieren al ernstig beschadigd zijn waardoor vroegtijdige herkenning moeilijk is. Met behulp van screening en adequate behandeling kan worden bijgedragen aan het voorkomen of vertragen van additionele schade aan de nieren.

 

In deze FTO-Online publicatie gaan dr. Aaltje Adema en drs. Jaap van Soest dieper in op de werking van de nieren en bijbehorende diagnostiek en behandeling van chronische nierschade bij verschillende patiĆ«ntprofielen. Bescherming van de nieren is een belangrijk aandachtspunt. Voor de beschrijving van de therapeutische opties wordt gebruik gemaakt van algemeen geldende richtlijnen en er wordt afgesloten met herkenbare, interessante casuĆÆstiek.

 

We laten u alvast deze preview publicatie zien. Binnenkort wordt de volledige FTO-Online publicatie toegevoegd. U kunt hier alvast een PowerPoint-presentatie aanvragen.

 

1. Nierstichting, Factsheet Chronische Nierschade - deel 1, Nieren en chronische nierschade. Geraadpleegd mei 2022.

 

NL-9318 prod 05/2022