Bloedspoed! Hoe te handelen bij een verhoogde bloedingsneiging

Mede mogelijk gemaakt door
Sanofi

Bloedspoed! Hoe te handelen bij een verhoogde bloedingsneiging

Auteur(s): 
dr. P.E. Westerweel, internist-hematoloog
drs. F.A.M. van Gennip, huisarts

Datum:              februari 2022

Materialen

Vraag uw materialen hier aan

Powerpoint-presentatie

 

Preview publicatie

Het herkennen van urgente problematiek bij een patiënt met een verhoogde bloedingsneiging kan van levensbelang zijn. Deze levensbedreigende situaties, waarbij direct moet worden ingegrepen, zijn lastig te herkennen door de soms vage klachten en door een mogelijk gebrek aan ervaring bij de huisarts. In deze FTO-Online videospecial bespreken huisarts drs. Femke van Gennip en internist-hematoloog dr. Peter Westerweel verschillende patiënten met een verhoogde bloedingsneiging en zal de nadruk liggen op hoe te handelen in situaties waarbij er een probleem is op het gebied van de primaire hemostase. De Landelijke Eerstelijns Afspraak (LESA) laboratoriumdiagnostiek ‘Verhoogde bloedingsneiging’ zal als leidraad dienen.

 

In deze videospecial wordt een helder overzicht gegeven van de bloedstolling, waarbij ook de stollingscascade en gerelateerde aandoeningen worden besproken. Aan de hand van casuïstiek wordt ingegaan op diagnostiek en de eventuele verwijzing naar de tweede lijn. Een belangrijk leerpunt is dat duidelijk wordt in welke situaties een spoedverwijzing noodzakelijk is en in welke situaties direct ingrijpen (nog) niet nodig is.

 

We laten u alvast deze preview publicatie zien. Binnenkort wordt de volledige FTO-Online videospecial toegevoegd. U kunt hier alvast een PowerPoint-presentatie aanvragen.

 

                                                                                                                                     MAT-NL-2200098-v1.0-01/2022